Najwyższe władze państwowe
Chciałbym aby senat zdecydował o stworzeniu odrębnego Ministerstwa Infrastruktury i Komunikacji lub włączenia go do MGiF.
Aby stworzyć odrębne ministerstwo 3 senatorów musi zagłosować na tę opcje, aby włączyć je do MGiF na tę opcje a jeżeli uwarzacie że nie jest potrzebne napisać NIE.
Władze państwowe
Na te chwile wstrzymuje się od głosu i proszę pana Cichociemnego o przedstawienie co miałoby wnieść odrębne ministerstwo. Oraz o plan zarzadzania nim.
Władze państwowe
Ale ja pytam o plan kierowania tym ministerstwem, jakiś plan rozwoju i gólne korzysci dla Skerls.
W realnym świecie może i tak, ale nie zapomnajmy że wirtualnie moge zarabiać 1 mln zł dziennie, być królem monako, prezydentem hiszpani i francji jednocześnie.
Uważam że w tym przypadku gdyby ministerstwo infrastruktury i komunikacji było ważniejsze od ministerstwa sportu, powstałoby wcześniej.
Poza tym tworzenie dróg pozostawiam w gestii władz poszczególnych miast.
Król
Ja uważam że budową dróg mogą zająć się samorządy ewentualnie MGiF
Władze państwowe
W senacie są 4 osoby, do tego dochodzi Król, staraj sie nas przekonać, ja nie jestem temu przeciwny, tylko w tym konkretnym momencie nie widzę korzysci z tego płynacych, jednak wszystko może sie zmienić.
Władze państwowe
Panowie.
Odpowiedzmy na pytanie
1. Jaki zakres obowiązków i zadań będzie miało ministerstwo?
2. Kto chce sie tym zajać = kto tym się zajmie?
3. Projekty i ustawy zmian przedstawia ministerstwo, poprawia i akceptuje lub odrzuca senat!!!.
No i działamy.
Nie rozdrabniajmy administracji mieszkańców i obywateli Skerls jest za mało by poszczególne prowincje czyli pojedyncze osoby i w niktórych prowincjach ich brak decydowały o tych sprawach i budżecie całego państwa.
Ostatnio edytowany przez Urgh Warmork (2011-03-07 15:49:46)
Władze państwowe
No i odpowiedzi jak się mylę to proszę mnie poprawić.
1. "Ministerstwo ds. Infrastruktury i Komunikacji. Jego funkcjonowanie ustabilizowałoby i unormowały prawnie rozwój miast, infrastruktury i transportu w państwie, bo w tym zakresie panuje tzw."wolna amerykanka"
2. pan Cichociemny tak ?
3. Nad wprowadzeniem zmian i przydzieleniem budżetu decyduje senat czyli my wszyscy.
Ja jestem na tak zawsze to rozwój i postęp jak pan Cichociemny chce się tym zajać proszę bardzo. Ma moje poparcie.
Tak samo sprawa dotyczy Ministerstwa Sportu.
Ostatnio edytowany przez Urgh Warmork (2011-03-07 15:50:15)
Władze państwowe
Tak nie objąłem żadnego ministerstwa. I w tej chwili nie przeznaczyłbym nalezytego czasu temu. Dlatego nie chcę się nim teraz zająć.
Król
Dobrze myślę iż debata trwała dostatecznie długo proszę przejść do głosowania.Kto jest za kto się wstrzymał kto przeciw.
Władze państwowe
Ale głosowania czego?
Król
Proszę przeczytać pierwszy post.
Władze państwowe
A ja jestem za właczeniem go do innego ministerstwa, na razie tych ministerst musi byc jak najmniej.
jako senator takze mam prawo głosu i jestem na tak
Władze państwowe
Również jestem na tak. (z pytaniem kto się tym zajmie ? bo po co puste ministerstwo? ) I tak się zastanowiłem i ewentualnie mogę sietym zajać i coś podziałać. Chyba ze kto inny już sietym zajmie )
Ostatnio edytowany przez Urgh Warmork (2011-03-14 11:26:25)